Spalock

Ett bra spalock ska klara vind, regn och kyla i många år

När vintern slår till ska locket isolera effektivt för att hålla uppvärmingskostnaden till ett minimum. Ett tjockt tungt snötäcke ska inte deformera locket och regnvatten ska rinna av. Vi bygger våra spalock med största noggrannhet i alla detaljer och lämnar därför 2 Års Garanti.

  • Generösa garantier
  • Öppet köp i 30 dagar
  • FRI hemleverans
Snabblänkar till spalock passande:
Sundance, Denform Camargue, L.A. Spas, CalSpa
Swimspa lock
Länk till övriga fabrikat

Våra välbyggda Spalock

Byggda av isolerblock med 4-5 tums tjocklek och med en densitet på 25 kg per kubikmeter. Locken är förstärkta med galvad U-balk i stål. U-balken är helt inbäddad i isolerblocket och kan därför inte skada fuktspärren. Fuktspärren är vakumsugen, varmsvetsad och gjord i aluminiumbelagd plastfilm. Skarven är isolerad längst hela spabadlockets längd med 2 små och en lång kudde för att minimera värmeförluster. Fodralet är gjort i Premium Marinvinyl.

Garanti Spalock

Spalock : 2 År. Vagnerpool lämnar köparen 2 års garanti på spalock mot fabrikationsfel eller materialfel. Garantin omfattar: Att fuktspärren håller tätt, (dvs att lockets tyngd inte ökar väsentligt), samt att vinylen inte spricker eller bleks väsentligt. Förutsättningen för att garantin skall gälla är att locket inte stängs omedelbart efter klorering, vänta 5-10 minuter. Dessutom skall vinylen rengöras och skyddas mot UV strålning med för ändamålet avsett medel, typ 303 Aerospace Protectant. Vi skickar i första hand ut felaktig komponent till kunden som själv gör utbytet. På grund av långa ledtider för reservdelar kan det ta upp till 90 dagar innan kunden kan åtgärda garantin. Klarar vi inte att leverera en ny komponent inom 90 dgr så har kunden rätt till ett nytt lock eller att häva köpet. Garantin omfattar Ej: Kardborrförslutning samt mekanisk åverkan, (skada eller olyckshändelse), vanvård, onormal användning eller om kunden inte följt ovanstående skötselråd.

Beskrivning av våra spa lock 

  • Bra tjocklek på isolerskivorna är 101 i ytterkant och 127 i mittsektionerna.
  • Galvad stål balk inbäddad i isolerskivan är en utmärkt förstärkning, klart starkare än aluminiumskena!
  • Unik fukt / ångspärr av aluminiumbelagd plastfilm. Absolut bäst på marknaden, förhindrar att ditt lock blir tungt och ohanterligt
Isolerskivor av hög densitet

Våra isolerblock är av bästa kvalitet med hög densitet för bra värmeisoleringsförmåga.

Rejäla spa lock för vårt klimat

Våra isolerlock mäter 127 mm i mittsektionen och 101 mm i ytterkant, ( 5″ lock). Tjockleken tillsammans med hög densitet ger en mycket bra isolerförmåga. Locket sluttar för att regnvatten enkelt skall rinna av så locket inte börjar bukta inåt.

U-Balk av behandlad stål

Inbäddad i isolerblockens mittsektioner finns en U-balk av galvaniserad stål. Vi använder stål och inte aluminium för att stål är 3 gånger så starkt vid samma tjocklek. Nackdelen är en i sammanhanget försumbar viktökning. De flesta tillverkare använder aliminium men den typen av balk vrids lätt och då orsakar balken problemet som den är till för att motverka. Vår U-balk byggs dessutom in i isolerblocket för att förhindra slitage mot vinylen, se bild ovan.

Fukt / ångspärr av aluminiumbelagd plastfilm

Eftersom det största problemet med spalock är att isolerskivorna tar åt sig vatten, så bestämde vi oss tidigt  för att köpa lock med marknadens bästa ångspärr. Efterforskningarna gav  resultat. Vi hittade till slut fabriken som tillverkar spalock och använder ”Mylar” som ångspärr.  Kostnaden för denna ångspärr uppgår till nästan 10% av lockets inköpspris! – Men det är det värt. Fråga våra kunder!

Vinyl av bästa marina kvalitet.

Givetsvis så är övrigt material på ett så genomtänkt och påkostat spa lock av hög kvalitet och klara länge de påfrestningar som locket utsätts för. Vinylen är av marin kvalitet, anti UV och anti mögelbehandlat.

Mäta och beställa
  • Lättast kan vara att mäta upp befintligt lock om det är möjligt och man varit nöjd med storlek och hörn.
  • För att få samma rundning av hörn på spabad och lock så måste man mäta upp radien man önskar beställa.  Det går även bra att mäta på spabadet. Du kan mäta med linjal enligt bilden ovan. Du kan också måtta med en mall. Klicka här för mall som du kan skriva ut och använda..
  • Tänkt på vad ”vikningen” av locket skall vara på grund av trappa, styrning etc

Konstruktionen på våra Spalock

Spalock konstruktion

Spalock sannra™

Tjocklek isolerblock högsta del – Tjockleken, (snittet), och hög densitet, ger bra isoleringsförmåga. 5 tum är ett bra värde, som ändå håller lockets vikt hanterbar. 5 tum = ca 127 mm
Tjocklek isolerblock lägsta del – Skall vara något lägre än högsta punkt med tanke på vattenavrinning 4 tum = ca 102 mm
Densitet isolerblock – Ju högre densitet desto bättre. 25 kg / m³ är ett bra värde. 25 kg per kvadratmeter
Förstärkning mittsektion – Stål överlägset aluminium i styrka och vridstyvhet. 2 x galvad U-balk stål.
Placerad av förstärkning – Undvik inspårade förstärkningar som lätt kan ge skador på fuktspärren. Inbäddad i isolerblocket.
Typ av fuktspärr – Plastfilm belagd med aluminium. Överlägsen fukt och kemikaliespärr. Aluminiumbelagd plastfilm, vakumsugen, varmsvetsad
Isolering i mittskarven – Ofta finns bara 2 små kuddar i ytterkant av mittskarven, vilket innebär värmeförluster. Helisolerad med 2 små och en lång kudde i mittskarven.
Fodral material Marinvinyl Premium,
Svensk Garanti 2 års Garanti enligt specifikation.
Öppet köp 30 dagar.
Fraktkostnad Fri Hemleverans DHL
Leverans 1 – 3 dagar

TILL WEB-SHOPPEN