Spafilter tvättbara

Rengör och spola av ditt tvättbara spafilter minst var 14:e dag.
Du får lättare skötsel med Rengörningsfria Spafilter:

Då du ska tvätta ditt lamellfilter så ska du använda ett speciell rengörningsmedel som löser upp tt och andre föroreningar utan att skada filtermedia. Skölj först grovt av filtret och lägg det sedan helt i varmt vatten doserat med filtertvätt enligt bruksanvisningen. Låt filtret ligga kvar minst 12 timmar innan du sköljer bort smuts och rengöringsmedlet.

Vi rekomerderar att du har två uppsättningar filter för enkel och effektiv hantering.
Waterwand, se bild nedan, gör det enkelt att sköla av filtret.

 

Filtret bör bytas minst var 12:e månad för att behålla filtreringskapacitet. Ett dåligt rengjort filter kan skapa problem både utrustning och vattenkvaliten. Det skadar inte att byta spafiltret tidigare före 12 månader användning. Denna regel kom till för poolvatten och ett filter har betydligt tuffare liv i ett spabad. Byter du itid så spar du på annan utrustning och får ett bättre vattenkvalite.

Olika fabrikats spafilter Filter kan skilja sig ganska mycket åt från olika tillverkare men passar ändå i samma filterbehållare. Även måtten kan variera från ett par till upp mot 10 mm och endå passa utmärkt. Ett tips kan vara att om du inte hittar exakt dina mått, sök efter ett något mindre filter som kan passa.

Gängor spafilter Utvändiga, invändiga, fin (mm), grov (tum). Gängorna är en historia för sig. Det finns en gammal betäckning på gängor. Denna skiljer sig dock från det faktiska måttet. Vi har valt att redovisa det faktiska, mätbara, yttre måttet.

Garantier 1-års garanti på våra spafilter

Vår tillverkare levererar till många stora märken både i USA och Kanada.

Vi köper våra filter direkt från fabriken som är en av världens största tillverkare av spafilter och som bland annat levererar filter till Dimension One , Hot Spring, Sundance Spas med flera.

Du behöver alltså inte vara orolig för kvalitet och garantier varken på spafiltret eller på ditt spabadet.

Lycka till med sökning av ditt nya spafilter – Om du känner dej osäker – Kontakta oss!

Spafilter används mest till massagebad och kom ursprungligen från USA. Samma typ av filter används även till pool och ger en bättre rening än sandfilter och spar vatten. Filtret kallas också för lamellfilter och patronfilter. Vår filter tillverkas av Reemay i polyester och är ett tvättbart filter. Det finns även engångsfilter som filtrerar ner till ca 5 micron. Det finns ett antal större fabrikat på marknaden som Pleatco, Unicel, Filbur och ett litet antal till. Vanligtsvis så anges måtten i tum / inch ca 25,4 mm. Även eventuella gängar anges i detta mått som dessvärre inte överensstämmer i mm med verkligheten. Vi har valt att ange måttet med verklig storlek och i ytterkant. Ett spabadsfilter av lamelltyp håller i cirka ett år om det med jämna mellanrum tvättas varsamt. Vid rengöring skall förr ändamålet avsedd kemikalie användas, filtertvätt. Filtertvätten löser upp oljor från smink och andra hudvårdsprodukter. Skölj spa filtret väl innan användning. Det är alltid bra att ha dubbel uppsättning av spa filter.